2015. február 14., szombat

PHP 7

Hm, ez valami nagyon új! Úgy hallom, nem is lesz túlságosan kompatibilis a korábbi verziókkal. Viszont sokkal gyorsabb lesz, mint az eddigi verziók. Úgy érzem azonban, hogy még sok víznek kell lefolynia a Dunán, mire végre áttérhetünk majd a PHP 7-re. Na, de vegyük komolyabbra a szót!

A PHP 7 -ben érkező újdonságok, újítások halmaza még nincs teljesen definiálva.

phpng

A phpng a PHP Next Generation rövidítése. Ez egy új projekt, aminek keretében azon dolgoznak, hogy hogyan lehetne felgyorsítani a PHP kódok fordítási sebességét. Mivel ez a munka még folyamatban van, ezért csak találgatni lehet arról, hogy vajon a PHP programnyelve milyen mértékben fog változni - ha egyáltalán változni fog. Mint olvasni lehet róla, a gyorsítást a JIT engine bevezetésével szeretnék elérni.

AST

Egy másik terv szerint érdemes lenne bevezetni az AST (Abstract Syntax Tree) használatát, ami egyfajta közvetítő szerepet töltene be a PHP fordítási folyamatában (compiling process). Ezzel érhető majd el a PHP sokkal gyorsabb működése.

Aszinkron programozás - Event loop

Szükség mutatkozik egy egyfajta "esemény-ciklus" bevezetésre. Ez a ciklus, ami PHP kódokkal lesz elérhető, azt a célt szolgálja majd, hogy az I/O és egyéb aszinkron műveleteket könnyebben érhessük el, és ami a legfontosabb, lehetővé tegye ezek egyidejű, párhuzamos futását.

Epilógus

És mikor lesz mindez elérhető? Nos, az optimisták szerint 1 év, a pesszimisták szerint még 3 év szükséges ehhez. Ezek szerint talán 2 év múlva! :)

Az írás apropója és alapja Manuel Lemos cikke volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése